Bellypaintings en gipsbuiken

Bellypaintings en gipsbuiken is ook te vinden op Facebook. KLIK HIER  Neem een kijkje en laat eventueel een recensie achter!


Bellypaint:  ( buikschildering )

Een van uw mooiste momenten uit uw leven nu vereeuwigd door een bellypaint. Geniet van uw moment en geniet van een bellypaint.

Nadat wij een afspraak hebben gemaakt telefonisch of per email, kom ik bij jou thuis of op gewenste lokatie. Dus ook voor Babyshowers kan ik op lokatie komen voor bellypaintings en gipsbuiken.

Ik raad aan om van te voren goed na te denken wat je op je buik wilt. Wil je een beer, een krul, een bloem, een vlinder , een cartoon figuur… Alles kan zolang ik het maar wel weet. Als ik het vooraf weet,kan ik  bij een wat moeilijker plaatje alvast wat oefenen thuis. Heb je echt geen idee? Ik heb altijd wat voorbeelden bij mij of we zoeken samen op internet een plaatje uit.

Voor de bellypaint maak ik gebruik van waterschmink. Deze kan geen kwaad voor de baby en is geschikt voor de gevoelige huid.

Een maal opgedroogd blijft het de gehele dag zitten. En met een beetje zeep en een nat washandje is het er zo weer vanaf.

Het is handig om tijdens de paint lekker zittende kleding aan te hebben maar wel al meteen wat je ook op de foto wilt hebben. Het mooist is uni – kleuren. Een zwarte broek met een zwart shirt bv. Ik zal de benen beschermen tegen druppelend schmink met een handdoek.

de kosten voor een bellypaint komt op  € 60,-


Wat heb ik nodig voor een paint?

  • 1 stoel waar jij lekker op zit.
  • 1 stoel / kruk voor mij zodat ik tegen over jou kan zitten.
  • 1 beker water.

De rest neem ik zelf mee.

Ik gebruik waterschmink. Deze is afwasbaar en geen gevaar voor de huid en de baby. Zodra de schmink droog is, kan het lang blijven zitten.  op een warme dag raad ik aan om de buik ook bloot te houden en geen shirt er overheen te doen. Je hebt groot kans dat je gaat zweten en dat de schmink dan afgeeft en in elkaar overloopt/veegt.

Na dat ik de paint heb gezet, kan ik fotos maken van jou en je buik. Bij een baby shower is het ook leuk om een groepsfoto te maken!  Let op: ik ben geen fotograaf met studio. Voor mooie studio fotos verwijs ik je graag door naar fotografen waar ik mee werk  (zie leuke links pagina).


Een bellypaint als origineel cadeau?

Ook leuk om cadeau te geven bij bijvoorbeeld een babyshower, of als uw collega met zwangerschapsverlof gaat.
De aanstaande moeder zal dan een cadeaubon krijgen voor de bellypaint inclusief een klein cadeau.


Gipsbuik: ( bellycast)

Wil je graag een tastbare herinnering of vind je het zonde om je bellypaint na afloop er weer af te wassen? Dan is een gipsbuik echt iets voor jou!
Een gipsbuik is een afdruk van je zwangere buik.  Je kan er voor kiezen om je buik en borsten in te gipsen, maar ook om je boven been, schouder of een arm mee te laten gipsen.

Gipsbuik standaard € 65,- | Luxe € 75,-
Bewerken gipsbuik vanaf € 65,-
Met kant, lint en bloemen: € 85,-


Hoe gaat het in zijn werk:

Zorg er voor dat je oude kleding aanhebt. Het kan gebeuren dat ik wat knoei met de gips.

Bellypaintings en gipsbuiken Gipsbuik Almere

De gips wordt op je buik en borsten aangebracht. Je kan hiervoor eventueel een (oude) bh aanlaten. Het aanbrengen duurt niet zo lang. Binnen no time kan de gipsbuik al van de buik afgehaald worden en dan laten we hem goed drogen. We zijn ongeveer 1 uur bezig. Vervolgens zal ik de gipsenbuik gaan bewerken. Dit kan op zijn vroegst pas na 2 dagen als de buik echt goed droog is.


  • Je kan kiezen voor een mooie gladde gipsbuik of  dat het juist wel te zien is dat er met gipsen banden gewerkt is. Meer structuur zal er zichtbaar zijn.
  • Ik zal de gehele gipsbuik in een primer zetten en goed gronden.
  • En desgewenst plaatje zal op de gipesenbuik geschilderd worden. Je kan voor alles kiezen. Vlinders, bomen, doodles, stipfiguurtjes etc.
  • Het is ook erg leuk om om de buik een lint te doen.

Mocht je liever de gipsbuik zelf maken en door mij laten beschilderen / bewerken, dan kan dat ook. Er zijn speciale zelfmaak pakketten te koop, maar je kan ook bij mij de gips aanschaffen.

Let op: als een gipsbuik klaar is, dient deze na melding van dat hij klaar is, binnen 2 weken opgehaald te worden. Uitzonderingen daar gelaten. Indien hij niet binnen genoemd termijn is opgehaald moet ik helaas stalling-kosten berekenen van € 1,00 per dag.


Ook voor Muurschilderingen kan je bij mij terecht, dus niet alleen voor bellypaintings en gipsbuiken! In Almere en omstreken op ieder gewenst lokatie. Leuk voor jezelf of om cadeau te geven.