Beauty ritueel

Soms heb je van die dagen dat je even helemaal wil relaxen. Even niks moeten en jezelf pamperen. 

Zo doe ik dat: 

Op dit moment ben ik helemaal verkikkert op  het merk: “Wat maakt je mooi.” en gebruik deze dan ook volop in mijn beauty ritueel.

De producten ruiken heerlijk en het smeert super en heel belangrijk: niet op dieren getest!
De afgelopen maanden bestaat mijn beauty ritueel dan ook meestal uit de producten van hun. 

Ik begin met een douche.  Scrubben of fluffy douche schuim. Als ik het goed wil doen eindig ik het douchen met koud, warm,  koud, warm, koud. Dit blijkt goed te zijn voor de bloedsomloop. Ik sla dat meestal in de winter over. Het is al koud zat in Nederland. 

Na het douchen, maak ik mijn haar handoekdroog en smeer hier wat haarmasker in. Ik wikkel de handdoek over mijn haar en droog mij verder af. 

Beauty ritueel

 

Eenmaal droog smeer ik mij helemaal in met fluffy body butter. Ik heb diverse geuren. Deze body butter smelt op de huid en trekt heerlijk in. De geur fluffy socks and cozy sweaters heb ik net nieuw. Heerlijk! Doet mij denken aan de sauna. Ik weet niet zo goed waarom. 

Even mijn lippen scrubben en dan een gezichtsmasker op. Deze werkt natuurlijk het beste op een goed gereinigde huid. Dus nog even met een reiniger en een gezichts borstel over mijn gezicht voor ik het masker aanbreng zou het beste resultaat geven. 

Als mijn masker er opzit vind ik het fijn om nog even een emmer te vullen met wat warm water en een Manibom. Voorheen kocht ik deze ook altijd bij “Wat maakt je mooi”. HelAas de laatste tijd steeds uit verkocht. 

Ik moet nog even opzoek naar een andere. 

Mijn emmer gaat mee naar de bank. Voetjes er in, boekje of Facebook erbij, lekker bakje thee en…. relax. 

Na 10/20 minuten mag het masker er af. Daarvoor pak ik een kleine handdoek en maak deze nat met goed warm (bijna heet) water. Ik wring hem uit en druk deze op het gezicht en laat deze een paar tellen op mijn huid. Het masker wordt nu weer nat en is makkelijk van het gezicht af te vegen met de handdoek. Even na splashen met wat water! 

Nog even mijn haar uitspoelen en droog wrijven. Mijn gezicht in smeren met een dag crème (of nacht crème) en dan ben ik weer helemaal klaar. 

Wat is jouw beauty ritueel?

 

Geef een reactie